Сладко от малини
Необходими продукти:
2 кг. почистени малини
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
В дълбок съд подходящ за варенето на сладкото слагаме ред почистен плод от малини, ред захар и така завършваме със захарта.
Понеже имах малко къпини, ягоди и боровинки сложих и тях и стана страхотно сладко от горски плодове.
Оставяме една нощ, аз този процес го правя вечер и на сутринта варим.
Гъстотата я ми в такава, че като взема с лъжица от сладкото и като прокарам пръст по нея трябва да остане следа и така разбирам ,че е готово.
Пропорциите захар/ плод са такива каквито аз правя, така,че опитвайте и ако Ви е недостатъчно сладко поставете още захар.
10 минути преди да отнема от котлона прибавям лимонената киселина.
Още докато е горещо, затворете в измити и подсушени буркани като трябва да се уверите,че капачката е затегната много добре и обърнете надолу с нея.
Оставете така до пълното охлаждане на бурканите.
Не "заварявам" допълнително тъй като горещото сладко "дръпва" въздуха ,който се намира в буркана и го вакуумира.
Това е!
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
2 кг. почистени малини
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
В дълбок съд подходящ за варенето на сладкото слагаме ред почистен плод от малини, ред захар и така завършваме със захарта.
Понеже имах малко къпини, ягоди и боровинки сложих и тях и стана страхотно сладко от горски плодове.
Оставяме една нощ, аз този процес го правя вечер и на сутринта варим.
Гъстотата я ми в такава, че като взема с лъжица от сладкото и като прокарам пръст по нея трябва да остане следа и така разбирам ,че е готово.
Пропорциите захар/ плод са такива каквито аз правя, така,че опитвайте и ако Ви е недостатъчно сладко поставете още захар.
10 минути преди да отнема от котлона прибавям лимонената киселина.
Още докато е горещо, затворете в измити и подсушени буркани като трябва да се уверите,че капачката е затегната много добре и обърнете надолу с нея.
Оставете така до пълното охлаждане на бурканите.
Не "заварявам" допълнително тъй като горещото сладко "дръпва" въздуха ,който се намира в буркана и го вакуумира.
Това е!
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар