събота, 27 юни 2015 г.

Пилешка кавърма в зеленчуков омлет

 Пилешка кавърма в зеленчуков омлет






Необходими продукти

 за пилешката кавърма: 500г. пилешко месо, 300г. гъби печурки,3 малки лука или 2 средни, 3 с.л. доматено пюре, сол, черен и червен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. универсална подправка.

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на късчета и се запържва в малко мазнина. Като се "запечата" отвсякъде се слагат гъбите и лука нарязани съответно на филийки и полумесеци не много тънки .
След като се задушат и зеленчуците прибавяме доматеното пюре и разбъркваме. Разреждаме с чаша вода или бульон с разтворена вътре 1 с.л. брашно, за плътност. Поръсваме с 1 ч.л. червен пипер, чубрицата и универсалната подправка.
Подправяме на вкус със сол и черен пипер и оставяме да покъкри на слаб огън 15-20 мин.
Ако стане много гъсто разредете с повечко бульон или вода,съответно ако Ви се струва по-рядко добавяте още малко "размито" в течност брашно.





За зеленчуковия омлет
използвах 3 големи яйца , 1/4 червена пиперка нарязана на кубчета, 1 стрък зелен лук-наситнен , магданоз отново на ситно нарязан, сол и черен пипер.






Приготвих

го като разбих хубаво яйцата. В тиган с незалепващо покритие сложих малко мазнина задуших леко червената пиперка  и сложих яйцата, като гледах равномерно да се разположат по целия тиган. Поръсих със зеления лук и магданоза , подправих и обърнах.
Това е !



Кавърмата поднесох върху едната половина на омлета, а с другата загърнах като "капаче".



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...