петък, 26 юни 2015 г.

Паниран зелен фасул

Паниран зелен фасул





Необходими продукти:

400г. зелен фасул
2 яйца
200мл. бира
1 ч.л. сол
200г. брашно
черен пипер





Начин на приготвяне:


Зеления фасул измиваме и бланшираме за 10 мин. във вряща подсолена вода.
Слагаме го в купа със студена вода с ледчета за да прекъснем процеса на варене, иначе много омеква.
Отделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме ги на сняг, а жълтъците заедно с бирата, брашното солта и черния пипер, разбиваме до хомогенна смес.
Прибавяме бирената смес към белтъците като разбъркваме с шпатула докато се съединят двете смеси .




Потапяме всяко зелено фасулче в сместа и пържим в силно сгорещена мазнина на умерена температура.
След това отцеждаме върху домакинска хартия,но не слагайте зеления фасул един върху друг,защото панировката омеква и не става хрупкава.
Тъй като ми остана от панировката , панирах и 2 лука и станаха превъзходни.
Поднесох ги със СВЕЖ МЛЕЧНО-ЧЕСНОВ СОС
Страхотно мезе за студената бира през горещите летни вечери е този фасул както и ПАНИРАНИТЕ ЛУЧЕНИ КРЪГЧЕТА.
Не мога да определя кое ми харесва повече,затова правя паралелно и от двете .
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...