Черешов сладкиш
Необходими продукти:
3 бр. яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. или около 300г. гъсто кисело мляко , а може и да замените със същото количество заквасена сметана
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
2 ванилии на прах
500г. почистени от костилките череши
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.
Ще вметна само,че сладкиша не става особено сладък,така че ако обичате по-сладките десерти добавете още половин чаша захар.
Добавяме киселото мляко (заквасената сметана) и олиото и отново разбиваме.
На части добавяме пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.
Замених ванилиите с есенция ром,който според мен направи сладкиша много приятен и ароматен.
Изсипваме сместа в по-разлята тавичка за да стане тънък пласт , а не да бухне.
Използвах Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера тъй като е идеална като размер за този сладкиш, а и не беше необходимо да намазвам предварително дъното й с мазнина тъй като е незалепващо.
Разпределяме равномерно черешите.
Поставяме в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 35-40 мин. или до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.
Ако използвате както мен Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера не се безпокойте да нарежете сладкиша както направих аз директно в тавичката, тъй като освен всичките плюсове ,които притежава е и с ненадраскваща повърхност.Това е един най-обикновен сладкиш от старите тефтери и мой много мил спомен от моето детство,когато майката на моята приятелка го приготвяше и ни викаше от балкона пред блока, даваше ни в салфетка по едно парче и ние отново хуквахме да играем.
Надявам се и на Вас да Ви хареса толкова ,колкото на нас :)
Полях със сироп от сладко от ягоди,който правих тези дни за по-сладък и наситен вкус.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Необходими продукти:
3 бр. яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. или около 300г. гъсто кисело мляко , а може и да замените със същото количество заквасена сметана
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
2 ванилии на прах
500г. почистени от костилките череши
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.
Ще вметна само,че сладкиша не става особено сладък,така че ако обичате по-сладките десерти добавете още половин чаша захар.
Добавяме киселото мляко (заквасената сметана) и олиото и отново разбиваме.
На части добавяме пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.
Замених ванилиите с есенция ром,който според мен направи сладкиша много приятен и ароматен.
Изсипваме сместа в по-разлята тавичка за да стане тънък пласт , а не да бухне.
Използвах Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера тъй като е идеална като размер за този сладкиш, а и не беше необходимо да намазвам предварително дъното й с мазнина тъй като е незалепващо.
Разпределяме равномерно черешите.
Поставяме в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 35-40 мин. или до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.
Ако използвате както мен Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера не се безпокойте да нарежете сладкиша както направих аз директно в тавичката, тъй като освен всичките плюсове ,които притежава е и с ненадраскваща повърхност.Това е един най-обикновен сладкиш от старите тефтери и мой много мил спомен от моето детство,когато майката на моята приятелка го приготвяше и ни викаше от балкона пред блока, даваше ни в салфетка по едно парче и ние отново хуквахме да играем.
Надявам се и на Вас да Ви хареса толкова ,колкото на нас :)
Полях със сироп от сладко от ягоди,който правих тези дни за по-сладък и наситен вкус.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар