Бухтички без месене
Необходими продукти:
300г. брашно
3 средни яйца
200мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
3 с.л. олио
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме олиото и брашното с бакпулвера и щипката сол.
Сместа става гъста, загребваме с лъжичка и пускаме в нагорещено олио със средна температура.
!!!Много е важно да не е много горещо олиото за да не се препекат от вън и да останат сурови отвътре!!!
Отцеждаме върху кухненска хартия
Можете да ги гарнирате с каквото пожелаете сладко , шоколад или само с пудра захар, аз ги гарнирах с ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ
Добър Апетит!
Рецептата е базирана от ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
300г. брашно
3 средни яйца
200мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
3 с.л. олио
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме олиото и брашното с бакпулвера и щипката сол.
Сместа става гъста, загребваме с лъжичка и пускаме в нагорещено олио със средна температура.
!!!Много е важно да не е много горещо олиото за да не се препекат от вън и да останат сурови отвътре!!!
Отцеждаме върху кухненска хартия
Можете да ги гарнирате с каквото пожелаете сладко , шоколад или само с пудра захар, аз ги гарнирах с ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ
Добър Апетит!
Рецептата е базирана от ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
4 коментара:
Здравейте, днес направих бухтички по тази рецепта и много ни харесаха :) Благодаря за точната рацепта!
Здравейте!
Радвам се, че са Ви харесали!
Поздрави!
Здравейте!
Искам да попитам горе долу колко излизат с това количество смес и 1/2 демек половин пакетке ли се слага бакпулвер :)
Стандартното пакетче бакпулвер е 10г. , така,че сложете 5г. , а за количеството зависи от големината , с която ги направите
Публикуване на коментар