петък, 19 юни 2015 г.

Патладжани с доматен сос

Патладжани с доматен сос








Необходими продукти:

2 средни патладжана
3 големи домата
 6-7 скилидки чесън
растителна мазнина
1/2 връзка лук
 сол
черен пипер

брашно за овалване




Начин на приготвяне:

Патладжаните измиваме и нарязваме на шайби с дебелина около сантиметър, осоляваме и оставяме да се отцедят от горчивата вода за около час.
Оваляйте всяко парченце в брашно и изпържете равномерно от двете страни.
Отцедете върху салфетка или домакинска хартия.
Доматите измиваме , нарязваме на едро, скилидките чесън обелваме , а магданоза наситвяваме.
Слагаме олио, сол  и черен пипер и пасираме соса до гладка консистенция.
Слагаме го в дълбок съд и завираме докато се изпари водата от доматите.
Ако е необходимо сгъстете с малко брашно.
Поднесете заедно с патладжаните и поръсете с магданоз.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 



 

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...