Кюфтета с доматен сос
Необходими продукти за кюфтетата:
1 кг. кайма смес
1/2 ч.ч. ориз
подправки каквито вие предпочиатате за овкусяване на кайма,аз използвах:
1/2 ч.л. кимион
1/2 връзка магданоз
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
сол
за доматения сос:
5 средни домата
2 с.л. брашно
1 глава лук - голяма , иначе 2 по-малки
1 голям морков
1/2 ч.л. захар
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Каймата смесете с измития ориз, подправките и ситно нарязания магданоз.
Омесете добре и оставете в хладилника докато приготвите доматения сос.
Доматите нарежете на дребно, лука и моркова също.
Задушете ги .
Задушете ги .
Добавете брашното и разбъркайте добре, малко по малко добавете бульон или вода около литър.
Оставете на среден огън за поври за около 20 минути.
Оставете на среден огън за поври за около 20 минути.
С пасатор пасирайте соса, за да стане по-фин и с гладка консистенция , разбира се ако искате оставете малко по-едри частици.
Поръсете с 1 ч.л. червен пипер.
Подправете на вкус.
В тавичка подредете оформените от каймата кюфтета и залейте със соса.
Разтръскайте тавичката за да се разнесе добре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 мин. или докато кюфтетата станат готови и леко се запекат отгоре.
Поднесете ястието топло!
Добър Апетит!
В тавичка подредете оформените от каймата кюфтета и залейте със соса.
Разтръскайте тавичката за да се разнесе добре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 мин. или докато кюфтетата станат готови и леко се запекат отгоре.
Поднесете ястието топло!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар