вторник, 23 юни 2015 г.

Кюфтета с доматен сос

Кюфтета с доматен сос






Необходими продукти за кюфтетата:

1 кг. кайма смес
1/2 ч.ч. ориз
подправки каквито вие предпочиатате за овкусяване на кайма,аз използвах:
1/2 ч.л. кимион
1/2 връзка магданоз
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
сол


за доматения сос:

5 средни домата
2 с.л. брашно
1 глава лук - голяма , иначе 2 по-малки
1 голям морков
1/2 ч.л. захар
черен пипер
сол на вкус






Начин на приготвяне:

Каймата смесете с измития ориз, подправките и ситно нарязания магданоз.
Омесете добре и оставете в хладилника докато приготвите доматения сос.
Доматите нарежете на дребно, лука и моркова също.
Задушете ги .
Добавете брашното и разбъркайте добре, малко по малко добавете бульон или вода около литър.
Оставете на среден огън за поври за около 20 минути.
С пасатор пасирайте соса, за да стане по-фин и с гладка консистенция , разбира се ако искате оставете малко по-едри частици. 
Поръсете с 1 ч.л. червен пипер.
Подправете на вкус.
В тавичка подредете оформените от каймата кюфтета и залейте със соса.
Разтръскайте тавичката за да се разнесе добре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 мин. или докато кюфтетата станат готови и леко се запекат отгоре.
Поднесете ястието топло!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...