петък, 12 юни 2015 г.

Солени мъфини с тиквички

Солени мъфини с тиквички

 






Необходими продукти: 

2 малки тиквички
3 големи яйца
120 мл. олио
190г. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. черен пипер
100г. кашкавал
200г. бекон или шунка
6 с.л. прясно мляко
щипка сол




Начин на приготвяне:

Измиваме тиквичките и ги подсушаваме.
Настъргваме ги на дребно ренде.
Трябват ни около 160г. да се получат като тегло, моите бяха малко повече,но ги сложих и си станаха без проблем.
Задушете до получаване на златист загар бекона и отцедете върху пласт кухненска хартия или салфетка.
В купа смесваме  брашното,солта, бакпулвера и содата за хляб.
В купата на миксера ако имате такъв с купа или използвайте дълбок съд за да разбиете яйцата с  олиото за 2-3 мин. 
След това добавете настърганите тиквички и кашкавал.а след това и бекона. 
Разбъркваме добре докато се споят всички продукти и чак тогава добавяме прясното мляко и поетапно  сухите съставки докато се усвоят добре от течните.







Подправяме с черния пипер.
Подготвяме си формички за кексчета като ги намазним и набрашним, за да нямаме проблем с отделянето им след печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30- 35 мин.
Преди да поднесем охлаждаме за около 10 -15 минути.
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...