Сладолед с череши
Необходими продукти:
500мл. течна сладкарска сметана
500мл. прясно мляко
8 жълтъка
2 ванилии
1 чаша кристална захар
250г. ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ
Начин на приготвяме:
В тенжерка слагаме млякото и сладкарската сметана и като започне леко да завира, добавяме ванилиите и половината от количеството захар т.е. 1/2 чаша
Разбъркваме с телена бъркалка за яйца докато захарта се разтвори напълно.
Жълтъците на стайна температура разбиваме с остатъка от захарта и прибавяме получената смес на тънка струйка с непрекъснато бъркане към млечно-сметановата смес.
Връщаме на котлона на умерена температура за още 5 мин. колкото да се сготвят жълтъците и започне леко да се сгъстява сместа.
Оставяме да се охлади като разбъркваме от време на време.
След 30-тина минути след като се е охладила сместа прехвърляме в кутия за фризер или друг подходящ съд и слагаме да се замрази.
На всеки час разбъркваме и като стане много гъст крем прибавяме сладкото от череши.
Разбъркваме още няколко пъти за да се разпределят плодчетата равномерно преди пълното замръзване на сладоледа.
След 4-5 часа ще се получи страхотен плодов сладолед, изцяло натурален и без никакви изкуствени добавки.
Поднесете гарниран по Ваш вкус, аз добавих сироп от череши.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
500мл. течна сладкарска сметана
500мл. прясно мляко
8 жълтъка
2 ванилии
1 чаша кристална захар
250г. ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ
Начин на приготвяме:
В тенжерка слагаме млякото и сладкарската сметана и като започне леко да завира, добавяме ванилиите и половината от количеството захар т.е. 1/2 чаша
Разбъркваме с телена бъркалка за яйца докато захарта се разтвори напълно.
Жълтъците на стайна температура разбиваме с остатъка от захарта и прибавяме получената смес на тънка струйка с непрекъснато бъркане към млечно-сметановата смес.
Връщаме на котлона на умерена температура за още 5 мин. колкото да се сготвят жълтъците и започне леко да се сгъстява сместа.
Оставяме да се охлади като разбъркваме от време на време.
След 30-тина минути след като се е охладила сместа прехвърляме в кутия за фризер или друг подходящ съд и слагаме да се замрази.
На всеки час разбъркваме и като стане много гъст крем прибавяме сладкото от череши.
Разбъркваме още няколко пъти за да се разпределят плодчетата равномерно преди пълното замръзване на сладоледа.
След 4-5 часа ще се получи страхотен плодов сладолед, изцяло натурален и без никакви изкуствени добавки.
Поднесете гарниран по Ваш вкус, аз добавих сироп от череши.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Чудна лятна разхлада Ели.
Благодаря за хубавите думи, Ани!
Публикуване на коментар