Ванилов сладолед с ягоди
Сега ще Ви представя рецепта за домашен сладолед,която буквално се приготвя за 15 мин. и има невероятен вкус.
Тъй като утре е 1-ви юни, исках да зарадвам моето съкровище със сладолед,защото това й е най-любимия десерт и щом ще хапва, държа той да е домашно приготвен, а не с добавени Е-та и аромати.
Ето и какво Ви е необходимо:
500мл. течна сладкарска сметана
500мл. прясно краве мляко
8 жълтъка
1/2 ч.ч. кристална захар
2 ванилии
за ягодовата добавка използвах:
300г. ягоди
3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Първо направих ягодите като в малка касеролка ги поръсих със захарта и на умерен огън ги заврях, по същия начин както се прави ягодовия конфитюр.
След като се извлече водата от тях и се сгъсти соса,който се получи, оставих да се охлади ягодовата смес.
Завираме млякото, ванилиите и сметаната и отнемаме от котлона.
На тънка струйка добавяме добре разбитите жълтъци със захарта ,като разбъркваме енергично.
( Не е необходим миксер, а само телена бъркалка за яйца)
Оставяме да се охлади за около 20 мин. ,сипваме в подходящ съд за фризер заедно с ягодовата смес, разбъркваме и замразяваме.
На всеки час разбърквах сместа, тъй като ягодите падат на дъното и в процеса на замразяване на сладоледа, като разбъркваме периодично се разпределят навсякъде.
Това е!
След 6 часа имах страхотен домашен сладолед
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Сега ще Ви представя рецепта за домашен сладолед,която буквално се приготвя за 15 мин. и има невероятен вкус.
Тъй като утре е 1-ви юни, исках да зарадвам моето съкровище със сладолед,защото това й е най-любимия десерт и щом ще хапва, държа той да е домашно приготвен, а не с добавени Е-та и аромати.
Ето и какво Ви е необходимо:
500мл. течна сладкарска сметана
500мл. прясно краве мляко
8 жълтъка
1/2 ч.ч. кристална захар
2 ванилии
за ягодовата добавка използвах:
300г. ягоди
3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Първо направих ягодите като в малка касеролка ги поръсих със захарта и на умерен огън ги заврях, по същия начин както се прави ягодовия конфитюр.
След като се извлече водата от тях и се сгъсти соса,който се получи, оставих да се охлади ягодовата смес.
Завираме млякото, ванилиите и сметаната и отнемаме от котлона.
На тънка струйка добавяме добре разбитите жълтъци със захарта ,като разбъркваме енергично.
( Не е необходим миксер, а само телена бъркалка за яйца)
Оставяме да се охлади за около 20 мин. ,сипваме в подходящ съд за фризер заедно с ягодовата смес, разбъркваме и замразяваме.
На всеки час разбърквах сместа, тъй като ягодите падат на дъното и в процеса на замразяване на сладоледа, като разбъркваме периодично се разпределят навсякъде.
Това е!
След 6 часа имах страхотен домашен сладолед
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар