"Печена" доматена крем супа
Ако и Вие като мен сте любители на супите, то тази супа определено ще Ви хареса.
Интересното при нея е,че се пече. Правилно прочетохте , прави се в тавичка. Реших да я изпробвам и определено не съжалявам ,защото стана превъзходна.
Необходими продукти:
2 средни червени лука, аз нямах и сложих обикновен каба лук
5 средни домата
зехтин или олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
черен пипер
500 мл. пилешки или зеленчуков бульон
500мл. течна сметана за готвене
Начин на приготвяне:
В тавичка , в която можем да печем и във фурната, слагаме нарязаните на полу месеци лук като преди това сме загрели до средна температура мазнината.
Почистваме доматите от зелената част от където са били откъснати и разполовяваме.
Когато лука се задуши ,слагаме доматите с месестата част надолу, поръсваме със захарта , солта и черния пипер.
Оставяме още малко докато си пуснат водата.
Печем за 20-25 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса .
След като на доматите им се е набръчкала кожата и са получили кафеникав загар, връщаме тавичката на котлона и добавяме бульона.
Оставяме 10 мин. да поври цялата смес и добавяме сметаната.
След още 5 мин. пасираме цялата смес до гладка консистенция.
Ако има нужда от още сол добавете.
Това е!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Ако и Вие като мен сте любители на супите, то тази супа определено ще Ви хареса.
Интересното при нея е,че се пече. Правилно прочетохте , прави се в тавичка. Реших да я изпробвам и определено не съжалявам ,защото стана превъзходна.
Необходими продукти:
2 средни червени лука, аз нямах и сложих обикновен каба лук
5 средни домата
зехтин или олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
черен пипер
500 мл. пилешки или зеленчуков бульон
500мл. течна сметана за готвене
Начин на приготвяне:
В тавичка , в която можем да печем и във фурната, слагаме нарязаните на полу месеци лук като преди това сме загрели до средна температура мазнината.
Почистваме доматите от зелената част от където са били откъснати и разполовяваме.
Когато лука се задуши ,слагаме доматите с месестата част надолу, поръсваме със захарта , солта и черния пипер.
Оставяме още малко докато си пуснат водата.
Печем за 20-25 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса .
След като на доматите им се е набръчкала кожата и са получили кафеникав загар, връщаме тавичката на котлона и добавяме бульона.
Оставяме 10 мин. да поври цялата смес и добавяме сметаната.
След още 5 мин. пасираме цялата смес до гладка консистенция.
Ако има нужда от още сол добавете.
Това е!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар