Багети
Необходими продукти:
1 ч.ч. топла вода, 1/2 кубче жива мая или 1 пакетче суха мая, 750 г. брашно, 1/2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да почине докато удвои обема си. Премесва се отново върху набрашнена повърхност и се разделя на равни части 8 на брой.
Разточват се на дебели "фитили" с дължина около 15 см. и се нареждат в тавички с хартия за печене, като между всяка багета оставяме по 5 см. за да не се слепят като се надуят. Аз слагам по 4 бр в тавичка.
Оставяме отново да се отпуснат за около 30 мин.
Слагаме в огнеупорна купичка вода,която слагаме най-отдолу във фурната и загряваме на 200 градуса.
След това правим разрези за украса на хлебчетата и печем за около 15-20 мин.
Ако желаете хрупкава коричка оставете да се охладят върху решетка, а ако не желаете такава,покрийте с памучна кърпа за да омекне хлебчето.
Необходими продукти:
1 ч.ч. топла вода, 1/2 кубче жива мая или 1 пакетче суха мая, 750 г. брашно, 1/2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да почине докато удвои обема си. Премесва се отново върху набрашнена повърхност и се разделя на равни части 8 на брой.
Разточват се на дебели "фитили" с дължина около 15 см. и се нареждат в тавички с хартия за печене, като между всяка багета оставяме по 5 см. за да не се слепят като се надуят. Аз слагам по 4 бр в тавичка.
Оставяме отново да се отпуснат за около 30 мин.
Слагаме в огнеупорна купичка вода,която слагаме най-отдолу във фурната и загряваме на 200 градуса.
След това правим разрези за украса на хлебчетата и печем за около 15-20 мин.
Ако желаете хрупкава коричка оставете да се охладят върху решетка, а ако не желаете такава,покрийте с памучна кърпа за да омекне хлебчето.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар