Мини хлебчета с хрупкава коричка
Необходими продукти:
460мл. топла вода, 1 кубче жива мая, 600г. брашно, 4 с.л. зехтин. 1 ч.л. захар, 2 ч.л. сол.
Начин на приготвяне:
В топлата вода се разтваря маята заедно със захарта и се оставя да шупне. След това се прибавят зехтинът,солта и пресятото брашно. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса докато удвои обема си.
Примесваме отново и се дели на равни части тесто и се оформя по желание.
Аз разделих на 10 части.
Оставяме да починат отново за около 30 мин. покрити с кърпа и се пекат на 230 градуса за около 25 мин.
Ако искате хрупкава коричка оставете да се охладят върху решетка, а ако искате мека завийте с кърпа. Каквато и коричка да изберете да има Вашето хлебче , вътрешността остава мека.
Необходими продукти:
460мл. топла вода, 1 кубче жива мая, 600г. брашно, 4 с.л. зехтин. 1 ч.л. захар, 2 ч.л. сол.
Начин на приготвяне:
В топлата вода се разтваря маята заедно със захарта и се оставя да шупне. След това се прибавят зехтинът,солта и пресятото брашно. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса докато удвои обема си.
Примесваме отново и се дели на равни части тесто и се оформя по желание.
Аз разделих на 10 части.
Оставяме да починат отново за около 30 мин. покрити с кърпа и се пекат на 230 градуса за около 25 мин.
Ако искате хрупкава коричка оставете да се охладят върху решетка, а ако искате мека завийте с кърпа. Каквато и коричка да изберете да има Вашето хлебче , вътрешността остава мека.
Няма коментари:
Публикуване на коментар