вторник, 11 ноември 2014 г.

Печено пилешко бутче със "Сметанови" гъби

   Печено пилешко бутче със "Сметанови" гъби









Необходими продукти:
400г. гъби, 1 (400g.) кофичка заквасена сметана,  50г. масло, 500мл. пилешки бульон, 2 жълтъка, 1 ч.л. универсална подправка, 1/2 връзка копър, сол, черен пипер.

Необходими продукти за пилешкото месо:
пилешко бутче, 3 скилидки чесън, олио/масло, пресен риган,мащерка или подправка на вкус, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Пилешкото бутче, трябва да е охладено, а не замръзено. В тавичка слагаме олио или масло, пресните подправки и скилидките, както са с обелките, само леко натиснати с нож да могат да си пуснат аромата, отгоре слагаме бутчето посоляваме със сол и черен пипер. Наливаме 200 мл. бяло вино и покриваме тавичката с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 мин., след това махаме фолиото поливаме със соса който се е получил и запичаме до получаване на златиста коричка като намаляме фурната на 180 градуса.






Приготвяме соса като
гъбите се обелват , нарязват се на не много тънки филийки и се задушават в маслото. Посоляват се. Като са готови се отцеждат за да им изтече "черната" вода ,която пускат при обработка, защото ще се "оцвети" сметановия сос.





Разбиваме жълтъците и заквасената сметана и слагаме в дълбок тиган или тенджерка. Като започне да къкри,  разреждаме с пилешкия бульон / вода и добавяме гъбите. Подправяме. Оставяме да покъкри още 15 мин. на слаб огън.
Непосредствено преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан копър.
Може да се поднесе така или като добавка към печено месо, аз често го поднасям с печено пилешко бутче.
Да Ви е сладко!

























А сосът може да го сервирате и с паста. 1 сос три приложения.
Ето как изглежда и пастата:



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...