неделя, 23 ноември 2014 г.

Спагети "Ла Франческа"


   Спагети "Ла Франческа"





Необходими продукти:
500г. спагети, 60г. краве масло, 10г. сол,120г. шунка, 400г. гъби,4бр. жълтъци,60г. лук, магданоз, 2 с.л. брашно, 2 с.л. растително масло.

Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат и се разбъркват с маслото.
Почистените гъби се сваряват във вода за 30мин. Изваждат се и се нарязват, а бульонът им се прецежда. Брашното и ситно нарязаният лук се запържват. Прибавя се бульонът като се бърка постоянно. Оставя се да поври , отнема се от огъня и се пасира.
Шунката се нарязва на малки кубчета и заедно с гъбите се задушават в олиото.
Към соса се прибавят жълтъците един по един при непрекъснато бъркане, както и задушените шунка и гъби.
Спагетите се поставят в чиния и се заливат с направения сос.
Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...