сряда, 19 ноември 2014 г.

Арабско реване

 Арабско реване







Необходими продукти:
4 бр. яйца, 120г. захар, 250г. кисело мляко, 1 бакпулвер, 250г. брашно.

За сиропа:
250г. захар, 350 г. вода, няколко капки лимонов сок, 1 ванилия


Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват със захарта, а жълтъците с брашното,киселото мляко, ванилията и бакпулвера.
С шпатула се добавят малко по малко белтъците към жълтъците с брашно докато се усвои цялото количество и стане хомогенна смес.
Изсипваме в подходяща тавичка с височина 5 см. Ако не е с незалепващо покритие тавата намазнете и набрашнете или сложете хартия за печене , за да може да се отдели лесно след това изпеченото реване. Аз използвах стандартна тортена тава тъй като не разполагах с по-подходяща.
В загрята на 180 градуса фурна печем до готовност като пробваме с клечка или дървен шиш и като остане чист изваждаме от фурната. Охлаждаме.
Сиропа правим като смесваме всички съставки за него в подходящ съд и завираме до пълното разтваряне на захарта. Варим 5 мин.
Реването нарязваме и поливаме с топлия сироп. Оставяме няколко часа да се сиропира добре.
Да Ви е сладко!




източник на рецептата тук








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...