Яхния с македонска наденица
Необходими продукти:
2 бр. македонска наденица,
1 глава кромид лук,
5 картофа,
1 с.л. червен пипер,
1 с.л. брашно за сгъстяване,
сол,
по желание може да добавите и 1 ч,л, универсална подправка за по-богат вкус.
Начин на приготвяне:
Лукът се реже на много дребно, картофите се обелват и се нарязват на кубчета и се измиват да се отмие нишестето.
Македонската наденица се обелва и се нарязва .
В мазнина задушаваме лукът, а след това добавяме и наденицата.
Запържваме леко, колкото да си пусне аромата.
Прибавяме и картофите към тях.
Разбъркваме отново хубаво да се омазнят.
Наливаме бульон, ако разполагаме с такъв или вода,колкото да покрие продуктите.
Оставяме на умерена температура да къкри до сваряване на картофите.
Ако е необходимо добавяме още малко вода, а ако се е получила рядка яхнията сгъстете с брашното.
Добавете червения пипер, чубрицата и солта.
Тази яхнийка отново е от "подръчни материали" приготвена,много е ароматна,скромна и засищаща.
Опитайте и вие!
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар