понеделник, 17 ноември 2014 г.

Яхния с македонска наденица

Яхния с македонска наденица




Необходими продукти:
2 бр. македонска наденица, 

 1 глава кромид лук, 
5 картофа, 
1 с.л. червен пипер, 
1 с.л. брашно за сгъстяване, 
сол, 
по желание може да добавите и 1 ч,л, универсална подправка за по-богат вкус.



Начин на приготвяне:
Лукът се реже на много дребно, картофите се обелват и се нарязват на кубчета и се измиват да се отмие нишестето.
Македонската наденица се обелва и се нарязва .
В мазнина задушаваме лукът, а след това добавяме и наденицата.

 Запържваме леко, колкото да си пусне аромата. 
Прибавяме и картофите към тях. 
Разбъркваме отново хубаво да се омазнят.
Наливаме бульон, ако разполагаме с такъв или вода,колкото да покрие продуктите.
Оставяме на умерена температура да къкри до сваряване на картофите.
Ако е необходимо добавяме още малко вода, а ако се е получила рядка яхнията сгъстете с брашното.
Добавете червения пипер, чубрицата и солта.
Тази яхнийка отново е от "подръчни материали" приготвена,много е ароматна,скромна и засищаща.

Опитайте и вие!
Да Ви е сладко!
 

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...