четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Гъбена крем супа

  Гъбена крем супа



Необходими продукти:
500мл. течна готварска сметана, 1 голям картоф, 1 среден лук, 400г. гъби, сол, черен пипер, мащерка.

Начин на приготвяне:
Картофа се сварява, лукът се надребнява, а гъбите се почистват и се режат на филийки.
В растително масло се задушава лукът и гъбите. Когато поомекнат се слага 1 к.ч. вода и се оставя да покъкри за 10-15 мин.
Добавя се картофа, предварително нарязан и се пасира супата. Отнема се от огъня и се добавя на тънка струйка с непрекъснато бъркане сметаната. Ако използвате такава на растителна сметана може да се консумира и от хора спазващи пости или веган режими.
Подправя се и се връща на котлона. Оставя се да покъкри още 10 мин. на слаб огън.
Поднася се топла.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...