неделя, 16 ноември 2014 г.

Пърленки с плънка

       Пърленки с плънка





Неоходими продукти:
2 ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая за хляб или 1/2 кубче жива мая, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар,  брашно толкова колкото е необходимо за замесване на меко тесто, олио/масло за намазване.


За плънката:
Може да използвате продукти по Ваш вкус, а аз използвах за тези пърленки
пушено смесо нарязано на кубчета и настърган кашкавал.


Начин на приготвяне:
Тестото е същото като за пърленките без плънка, замесва се по същия начин, оставя се да си удвои обема , а после се примесва.
Оформям го по следният начин: Разточвам на тънък не повече от сантиметър пласт (все пак ще ги слепваме и трябва да могат да се изпекат добре) и с помощта на чиния и резачка за пица, а може и с нож, изрязвам еднакви кръгове. Наръсвам с колбаса и кашкавала и след това слагам отгоре още един пласт (кръг) тесто. С вилица запечатвам краищата. Оставям да починат около 15-20 мин. на стайна температура,колкото да се отпусне тестото.
В добре сгорещен грил тиган , намазан с четка с мазнина слагам пърленката и оставям да се пече на умерена температура.








Отгоре (суровата все още страна)  намазвам с четка с олио или с масло и обръщам от другата страна. Готовата страна мажа с мазнина и настъргвам кашкавал, за да може докато се изпече напълно пърленката,кашкавала да се разтопи.
Може да се изпече както във фурна , така и на скара или барбекю.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...