сряда, 19 ноември 2014 г.

Солена торта

     Солена торта




Необходими продукти за катмите:
350г. брашно, 20г. жива мая, 1 ч.л. сол, 500мл. прясно мляко, 3 яйца, щипка сода за хляб.

За плънката:
Продуктите можете да подберете според Вашият вкус, аз използвах, майонеза + цеден продукт за салати, шунка, млечна салата, кисели краставички, едро смляна лютеница, кашкавал, магданоз, твърдо сварени яйца.


Начин на приготвяне:
Катмите правим по стандартния начин, който съм представяла и преди , като разтворим маята в топлото мляко , добавим яйцата и разбием. Добавяме и брашното с лъжичката сол, затваряме плътно с фолио за свежо съхранение или кърпа и оставим за 30 мин. да втаса сместа.




След като е втасала сместа слагаме щипката сода за хляб и разбъркваме с черпак.





В загрят тиган за палачинки, намазваме дъното леко с мазнина и разпределяме равномерно 1 черпак от сместа. Като се получат "шуплички" обръщаме и така докато свърши сместа. Ако ги направим със стандартна дебелина се получават 10, аз ги правя малко по-дебелички и ми се получават като бройка 7.








Оставяме да се охладят.
Смесваме майонезата със цедения продукт за салати, за по-мек вкус. Редим катма млечна салата, катма - лютеница с кисели краставички, катма - майонезена смес с шунка и настъргани твърдо сварени яйца и така докато свършат продуктите. Вие избирате какви да са те и как да е аранжирана Вашата солена торта.
Преди консумация оставете в хладилника да стегне за 30 мин.

 

















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...