четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Омлетено руло

  Омлетено руло





Необходими продукти:
8 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/3 ч.ч. брашно, колбас по избор , червена пиперка, магданоз, сирене/кашкавал,сол, черен пипер.

За плънка използвах:
Заквасена сметана , кисела краставичка, копър.


Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре с брашното и прясното мляко, като се внимава да не се образуват бучки. Продуктите се наситняват и се добавят към яйчената смес. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Настъргва се сиренето отгоре. Ако искате да сложите кашкавал , малко преди да извадите от фурната омлета го поръсете богато с настърган кашкавал и върнете във фурната докато стане златист.





В предварително загрята фурна на 180 градуса се пече омлетената смес като преди това се сложи в плоска тава с хартия за печене за по-лесно отделяне.
По време на печенето се надува сместа,но не се притеснявайте като се охлади омлета сляга .
Обръща се с долната страна , тъй като само горната става напъстрена от продуктите и се разпределя сместа от заквасената сметана, ситно нарязаната краставичка и наситнения копър.
Можете да замените тази смес с парчета моцарела , но трябва да го завиете рулото ,докато е топло, за да се разтопи сиренето.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Рецептата взех от тук , признавам си, че моето омлетено руло на вид няма нищо общо със това ,което е показано там












Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...