Свинско по македонски
Необходими продукти:
500г. свинско месо от бут, 1 голяма глава лук (100г.), 1 среден морков (60г.) , 400 г. печена белена червена капия, 250г. мариновани гъби (аз използвах пресни печурки), 1 голяма опаковка заквасена сметана (400г.), растително масло, 1 ч.л. червен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Месото се измива и се нарязва на еднакви парчета. Запържва се до побеляване в растителното масло.
Лукът и моркова се режат на дребно и се прибавят към месото.
Поръсват се с червеният пипер.
Долива се с 1 ч.ч. вода и се оставя да къкри до полу-омекване на месото.
Ако използвате пресни гъби, а не стерилизирани като мен запържете заедно с лука и моркова, ако не стерилизираните гъби се режат на 2 , а печените пиперки на пръстени и се добавят към полу-омекналото месо.
Необходими продукти:
500г. свинско месо от бут, 1 голяма глава лук (100г.), 1 среден морков (60г.) , 400 г. печена белена червена капия, 250г. мариновани гъби (аз използвах пресни печурки), 1 голяма опаковка заквасена сметана (400г.), растително масло, 1 ч.л. червен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Месото се измива и се нарязва на еднакви парчета. Запържва се до побеляване в растителното масло.
Лукът и моркова се режат на дребно и се прибавят към месото.
Поръсват се с червеният пипер.
Долива се с 1 ч.ч. вода и се оставя да къкри до полу-омекване на месото.
Ако използвате пресни гъби, а не стерилизирани като мен запържете заедно с лука и моркова, ако не стерилизираните гъби се режат на 2 , а печените пиперки на пръстени и се добавят към полу-омекналото месо.
Ястието се посолява и се оставя за още 15-20 мин, да се задуши.
Отнема се от котлона и се прибавя сметаната.
Поднася се топло.
Отнема се от котлона и се прибавя сметаната.
Поднася се топло.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар