петък, 28 ноември 2014 г.

Яхния от боб с наденица в гърне

   Боб с наденица в гърне







Необходими продукти:

2 ч.ч. бял боб, 6 бр. наденички, 1 голям морков, 1 голям лук, ронена чубрица, сол на вкус, растително олио

За запръжката:
3 с.л. брашно, 5 с.л. червен пипер, растително олио


Начин на приготвяне:
Бобът се накисва от предната нощ във вода.
В подходящ съд се слага растителна мазнина и се запечатват наденичките,които са с разрези като за скара.
Когато са запечатани от всички страни се изваждат от мазнината и в същата се слагат нарязаните на ситно лук и морков и се задушават.
Боба се изцежда и се изплаква и се слага в гърнето (гювеча). Налива се вода ,която е 2 пръста над боба и се добавят задушените морков и лук в мазнината овкусена от наденичките.
Ако обичате люто сложете една суха люта чушка заедно с боба.
Гърнето се слага в студена фурна на 180 градуса за около час и половина. След като боба се е сварил се вади гювеча или гърнето и се прибавят нарязаните наденички. Овкусява се яхнията с чубрицата и солта. Връща се за още 30 мин. във фурната.
Правим запръжка като в растителното олио се запържват брашното и червеният пипер за кратко, като внимаваме да не прегорим , защото започва да горчи.
Разрежда се малко с вода и се прибавя към яхнията.















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...