четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Празничен шоколадово-портокалов кекс

    Празничен шоколадово-портокалов кекс









Необходими продукти:
3 яйца,

 1 ч.ч. захар, захаросани портокалови корички от 3 портокала,
 2 ч.ч. брашно (пресято), 
1/2 ч.ч. прясно изцеден портокалов сок, 
1/2 ч.ч. олио, 
1 пакетче бакпулвер, 
7 с.л. неподсладено какао.


За ганаша:
200мл. течна сладкарска сметана, 

100г. черен шоколад, 
100г. бял шоколад


Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, до получаване на пухкава смес, прибавят се портокаловия сок и олиото. Отново разбиваме. Следва пресятото с бакпулвера брашно и какаото.
Разбиваме до гладка смес. Прибавяме захаросаните портокалови корички - на 3 портокала използвах аз и отново разбъркваме всички този път с шпатула. Ако Ви се стори много гъста сместа разредете с още 2-3 с.л. портокалов сок.
Намазняваме и набрашняваме кексова форма или съд за печене по избор и изсипваме сместа.
Печем на 170 градуса с вентилатор до суха клечка.
Като е готов охлаждаме и обръщаме на решетка. Оставяме още за 10 мин. да се доохлади.
В 2 купички разделяме сметаната на по 100 мл. като в едната слагаме черния шоколад, а в другата белия.
Загряваме в микровълнова за около 20 сек на пълна мощност като много внимаваме да не заври сместа , защото се пресича. Ако Ви притеснява тази манупулация загрейте първо сметаната и след това сложете шоколада и разбъркайте до пълното му втечняване.
Покриваме кекса първо с черния после с белия шоколад и оставяме да стегнат за около 15 мин.
Много лъскав вид добива, а от вътре остава сочен.
Да Ви е сладко!





ко използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Благодаря Ви от сърце!

















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...