неделя, 2 ноември 2014 г.

Хляб-пица


                                                                                  Хляб-пица






Нужни са Ви:
 1/2 кубче жива мая, 1 1/2 ч.ч. топла вода, 3 1/2 ч.ч. брашно, 2 ч.л. сол, 1 1/2 ч.л. захар, 1 с.л. зехтин,  ситно нарязани продукти - колбас, червена пиперка, черни маслини, сушени домати , 150г. кашкавал- настърган.
Можете да използвате всякакви продукти като ги подберете по Ваш вкус!





Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя за около 3 мин. да шупне. След това се добавят. солта и зехтинът ( тъй като взех сушени домати в зехтин с чесън, каперси и подправки и използвах от зехтина в буркана).




Прибавя се брашното като се пресява и се замесва тесто. Настъргваме половината кашкавал в тестото и добавяме нарязаните на кубчета продукти. Оставя се да втаса на топло докато удвои обема си и след това се разточва с точилка, настъргва се останалия кашкавал и се загръща не на руло, а както се оформя багета или франзела, за да не стане на пластове отвътре.






По желание може да поръсите хляба и отгоре с кашкавал или да сложите кръгчета моцарела.
Отново оставяме да втаса за около 30 мин, и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на златист цвят.
Като е готов пица хлябът се завива за 10 мин. с кърпа и е готов за сервиране.

Получава се много ароматен хляб с плънка , който можете да сервирате със сос по желание.
След изпичане на пица-хлябът, кашкавалът се разтапя и може да Ви се стори, че е недопечен- не се притеснявайте, няма такава опасност!
Да Ви е сладко!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...