Крутони
Крутоните са страхотна добавка към супи и салати,обикновено от зеленолистни зеленчуци и никак не са сложни за приготвяне.
Изключително лесно и бързо се приготвят, овкусяват се по Ваш избор и всичко,което Ви е необходимо е вчерашен хляб, мазнина (олио,зехтин) ,подправки по избор, тава и добре загрята фурна.
Правя ги в 3 варианта: чеснови, с червен пипер, ако намерите пушен още по-добре или само осолени.
Можете да ги направите и в тиган и на фурна ,като в първият вариант поне за мен стават доста по-мазни, но който и начин да изберете метода на приготвяне е един и същ. Ето и моят:
Необходими съставки :
За 350г хляб (1/2 стандартен от 700г. ) се слагат 2-3 с.л. мазнина, олио или зехтин,
1/2 ч.л. сол
1 с.л. чесън на прах или червен пипер.
Начинът на приготвяне
е изключително опростен.
Включвате фурната на 200 градуса аз включвам и вентилатора, след което вземате хляба и режете на филийки ако не е нарязан , а след това на еднакви по големина кубчета.
Много е важно хляба да е от предния ден поне, защото ако е мек се разтрошава и кубчетата развалят целостта си.
В тавата от фурната слагам лист хартия за печене , след това кубчетата и заливам равномерно със мазнината, след това със солта и накрая със подправката по избор, чесън на прах или червен пипер, а можете и да ги оставите така просто да са осолени. Следва да се поизцапате малко , защото от опит Ви препоръчвам да ги разбъркате с ръце, а не с лъжица или друг помощен инструмент , тъй като се разтрошават.
Слагате ги във фурната и на около 5 мин. разтръсквате тавата да се изпекат равномерно отвсякъде.
Процесът трае в зависимост от мощността на фурната, но обикновено е около 15-20 мин. не повече.
След като са станали златисти , изваждате тавата и оставяте да се охладят.
Ако все пак останат , защото у дома изчезват мигновено, след като са напълно охладени можете да съхраните в затворен буркан и така ще ги имате винаги под ръка като могат да издържат месеци, а е и страхотен начин да не изхвърляте хляб,който Ви е останал или е позасъхнал
Това е!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Крутоните са страхотна добавка към супи и салати,обикновено от зеленолистни зеленчуци и никак не са сложни за приготвяне.
Изключително лесно и бързо се приготвят, овкусяват се по Ваш избор и всичко,което Ви е необходимо е вчерашен хляб, мазнина (олио,зехтин) ,подправки по избор, тава и добре загрята фурна.
Правя ги в 3 варианта: чеснови, с червен пипер, ако намерите пушен още по-добре или само осолени.
Можете да ги направите и в тиган и на фурна ,като в първият вариант поне за мен стават доста по-мазни, но който и начин да изберете метода на приготвяне е един и същ. Ето и моят:
Необходими съставки :
За 350г хляб (1/2 стандартен от 700г. ) се слагат 2-3 с.л. мазнина, олио или зехтин,
1/2 ч.л. сол
1 с.л. чесън на прах или червен пипер.
Начинът на приготвяне
е изключително опростен.
Включвате фурната на 200 градуса аз включвам и вентилатора, след което вземате хляба и режете на филийки ако не е нарязан , а след това на еднакви по големина кубчета.
Много е важно хляба да е от предния ден поне, защото ако е мек се разтрошава и кубчетата развалят целостта си.
В тавата от фурната слагам лист хартия за печене , след това кубчетата и заливам равномерно със мазнината, след това със солта и накрая със подправката по избор, чесън на прах или червен пипер, а можете и да ги оставите така просто да са осолени. Следва да се поизцапате малко , защото от опит Ви препоръчвам да ги разбъркате с ръце, а не с лъжица или друг помощен инструмент , тъй като се разтрошават.
Слагате ги във фурната и на около 5 мин. разтръсквате тавата да се изпекат равномерно отвсякъде.
Процесът трае в зависимост от мощността на фурната, но обикновено е около 15-20 мин. не повече.
След като са станали златисти , изваждате тавата и оставяте да се охладят.
Ако все пак останат , защото у дома изчезват мигновено, след като са напълно охладени можете да съхраните в затворен буркан и така ще ги имате винаги под ръка като могат да издържат месеци, а е и страхотен начин да не изхвърляте хляб,който Ви е останал или е позасъхнал
Това е!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар