Кексчета с маслена глазура
Необходими продукти: 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар,1 ванилия ,може да се сложи и плод по избор.
За глазурата: 100 г. меко масло, 200г. пудра захар, 2 ч.л. какао.
Начин на приготвяне: Към киселото мляко се слага содата и се изчаква,докато шупне. Прибавят се и другите "мокри" съставки и се разбъркват много добре. Отделно се разбъркват сухите съставки и се прибавят към "мокрите". Гъстотата трябва да е като за кексово тесто. Разпределя се сместа в чашки за кексчета и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 мин.
Глазурата се прави като с миксер се разбива маслото с пудрата захар и какаото до постигане на пухкав крем.
Като се охладят кексчетата се украсяват с глазурата.
Необходими продукти: 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар,1 ванилия ,може да се сложи и плод по избор.
За глазурата: 100 г. меко масло, 200г. пудра захар, 2 ч.л. какао.
Начин на приготвяне: Към киселото мляко се слага содата и се изчаква,докато шупне. Прибавят се и другите "мокри" съставки и се разбъркват много добре. Отделно се разбъркват сухите съставки и се прибавят към "мокрите". Гъстотата трябва да е като за кексово тесто. Разпределя се сместа в чашки за кексчета и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 мин.
Глазурата се прави като с миксер се разбива маслото с пудрата захар и какаото до постигане на пухкав крем.
Като се охладят кексчетата се украсяват с глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар