петък, 16 май 2014 г.

Бобени кюфтенца


                                                                Бобени кюфтенца





Необходими продукти: 400г. сварен боб или стерилизиран от консерва, 1 1/2 ч.ч. хлебни трохи, 1/2 връзка магданоз, 1 връзка зелен лук, джоджен, черен пипер и сол на вкус.

За панировката: Хлебни трохи, 1 яйце.


Начин на приготвяне: Бобът се сварява и се отцежда , ако е стерилизиран много добре се отцежда и се пасира , аз използвах приставката към пасатора за картофено пюре, но ако не разполагате с такъв накрайник в никакъв случай не пасирайте с обикновения накрайник ,защото става на гума. Обикновена вилица ще ви свърши идеална работа като с нея го намачкате. Прибавят се хлебните трохи, лука, магданоза и подправките. Омесвате хубаво съставките и овалвате в разбитото яйце, а след това в хлебните трохи.
Пържите на силно сгорещен тиган , а след това отцеждате върху чиния с пласт домакинска хартия. Стават изключително вкусни и засищащи и са идеално решение за хора спазващи режими ограничени или лишени от консумация на месо!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...