четвъртък, 29 май 2014 г.

Пилешки кюфтенца

Пилешки кюфтенца









Необходими продукти:

1 голямо пилешко бутче,
3 средни яйца,
1 бакпулвер,
2 стръка зелен лук,
1/4 връзка магданоз,
2 с.л. с връх брашно,
сол, черен и бял пипер на вкус.


Начин на приготвяне:
 
Пилешкото бутче се сварява, обезкостява се и се накъсва на дребни парченца.
Пресния лук и магданоза се нарязват на дребно и се прибавят към пилешкото месо.
Яйцата се разбиват леко и се добавят към сместа. Слагат се и подправките на вкус и се сгъстява получената смес с брашното като заедно с него добавяте и бакпулвера.




Разбърква се много добре и се оставя в хладилник за  30 мин. да стегне сместа.
 С лъжица се сипва от сместа в нагорещена мазнина и се пържат до получаване на златиста коричка.






 Оставят се върху чиния с кухненска хартия  да се обере излишната мазнина и са готови за хапване!
Поднесох кюфтенцата с млечно-чеснов сос , а рецептата за него можете да видите ТУК
Тези кюфтенца можете да си ги направите и с пушено пилешко месо, но поне според мен е най-добре ако имате възможност да използвате домашно отгледани птици

Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




                                  







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...