Пилешки кюфтенца
Необходими продукти:
1 голямо пилешко бутче,
3 средни яйца,
1 бакпулвер,
2 стръка зелен лук,
1/4 връзка магданоз,
2 с.л. с връх брашно,
сол, черен и бял пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче се сварява, обезкостява се и се накъсва на дребни парченца.
Пресния лук и магданоза се нарязват на дребно и се прибавят към пилешкото месо.
Яйцата се разбиват леко и се добавят към сместа. Слагат се и подправките на вкус и се сгъстява получената смес с брашното като заедно с него добавяте и бакпулвера.
Разбърква се много добре и се оставя в хладилник за 30 мин. да стегне сместа.
Яйцата се разбиват леко и се добавят към сместа. Слагат се и подправките на вкус и се сгъстява получената смес с брашното като заедно с него добавяте и бакпулвера.
Разбърква се много добре и се оставя в хладилник за 30 мин. да стегне сместа.
С
лъжица се сипва от сместа в нагорещена мазнина и се пържат до
получаване на златиста коричка.
Оставят се върху чиния с кухненска
хартия да се обере излишната мазнина и са готови за хапване!
Поднесох кюфтенцата с млечно-чеснов сос , а рецептата за него можете да видите ТУК
Тези кюфтенца можете да си ги направите и с пушено пилешко месо, но поне според мен е най-добре ако имате възможност да използвате домашно отгледани птици
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Поднесох кюфтенцата с млечно-чеснов сос , а рецептата за него можете да видите ТУК
Тези кюфтенца можете да си ги направите и с пушено пилешко месо, но поне според мен е най-добре ако имате възможност да използвате домашно отгледани птици
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар