понеделник, 26 май 2014 г.

Плодови шишчета с пандишпанови хапки




                                       Плодови шишчета  с пандишпанови хапки





Необходими продукти за пандишпановата платка: 5 яйца, 150г. брашно, 130г. захар , 3 с.л. неподсладено какао ако искате тъмен блат не слагате ако искате жълт да ви остане блата,  1 бакпулвер, дървени шишчета, банани,  ягоди, връхчета от мента , разтопен шоколад.

Начин на приготвяне:
Разделят се белтъците и жълтъците на яйцата и се разпределя между тях захарта. Белтъците се разбиват на твърд сняг, а жълтъците на гладък крем ,докато се удвоят и се прибавя какаото. На 3 пъти се разпределят брашното с бакпулвера и белтъците като се прибавят към жълтъците с еднопосочно бъркане с шпатула за да не спадне сместа.
Разпределя се сместа в плоска с пласт хартия за печене тава и се пече блата на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставя се да се охлажда блата и с помощта на резци (формички) за сладки се режат хапки.
Нанизват се на шиша пандишпанова хапка , ягода, банан и така до края на шиша и се украсява с мента.
С хартиена фунийка се напръсква върху шишчетата разтопен шоколад.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...