Плодови шишчета с пандишпанови хапки
Необходими продукти за пандишпановата платка: 5 яйца, 150г. брашно, 130г. захар , 3 с.л. неподсладено какао ако искате тъмен блат не слагате ако искате жълт да ви остане блата, 1 бакпулвер, дървени шишчета, банани, ягоди, връхчета от мента , разтопен шоколад.
Начин на приготвяне: Разделят се белтъците и жълтъците на яйцата и се разпределя между тях захарта. Белтъците се разбиват на твърд сняг, а жълтъците на гладък крем ,докато се удвоят и се прибавя какаото. На 3 пъти се разпределят брашното с бакпулвера и белтъците като се прибавят към жълтъците с еднопосочно бъркане с шпатула за да не спадне сместа.
Разпределя се сместа в плоска с пласт хартия за печене тава и се пече блата на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставя се да се охлажда блата и с помощта на резци (формички) за сладки се режат хапки.
Нанизват се на шиша пандишпанова хапка , ягода, банан и така до края на шиша и се украсява с мента.
С хартиена фунийка се напръсква върху шишчетата разтопен шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар