петък, 30 май 2014 г.

Кекс с ягоди и бял шоколад

 Кекс с ягоди и бял шоколад








Необходими продукти: 
50г. бял шоколад ( 1/2 голям шоколад) ,  
30 бр. дребни ягодки, 
3 големи яйца, 
1 1/2 захар,
 2 ч.ч. брашно, 
5 с.л. газирана вода ( през годините като съм го правила този кекс съм използвала и лимонада и кока-кола, просто някаква газирана напитка слагате)
 1.2 ч.ч. олио, 
1 бакпулвер, 
2 ванилии, 

пудра захар за поръсване




Начин на приготвяне:

Разбивате с миксера яйцата със захарта докато напълно се обсорбира и не останат кристалчета и сместа стане с кремообразна консистенция. Прибавяте олиото и газираната вода, отново разбивате с миксера. 
Пресявате брашното с бакпулвера и ванилиите и добавяте. 
Отново с миксера разбивате до получаване на гъста смес. 
Ягодите измивате,подсушавате и разрязвате на 4, а шоколада настъргвате. 
С гумена шпатула съвсем леко обърках сместа за да не се разпаднат ягодите тъй като сместа е тежка. 

В намаслена и набрашнена форма сложих сместа и пекох  в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за 45 мин. 









След като се опече много лесно се изважда от формата и се обръща в подходяща чиния или поднос. Оставя се леко да се охлади и се поръсва с обилно пудра захар.
Получава се невероятен , ароматен кекс подходящ за похапване дори и без повод!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







                                                               

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...