петък, 2 май 2014 г.

Панирани солени палачинки

 
                                                                  Панирани палачинки


Необходими продукти за палачинките : 1 яйце, 2 ч.ч. мляко, 1/2 ч.л. сол, около 3 ч.ч. брашно.
                                      
                                       за пълнежа:
1 пилешко бутче, 3 с.л. майонеза, 2 стръка зелен лук, нняколко стръка магданоз, сол, черен пипер.


                                       за панировката: 2 яйца, брашно.



Начин на приготвяне: Забърква се палачинковата смес и се правят палачинки. Излизат 8-9 на бр. Правят се малко по-дебелички от обикновено.
Сварява се бутчето и се накъсва месото му на дребно. Охлажда се много добре за да не разводни майонезата. Прибавя се на ситно нарязаните лук и магданоз , майонезата и подправките.
Нагорещява се олио. Всяка палачинка се пълни с 1 с.л. от сместа ,която се слага в средата и се сгъва като пакетче. Овалва се (става с ръце за да не се разтвори) в разбитите яйца, после в брашно и отново в яйца. Пържят се много за кратко на маслена баня!
Съставките в сместа и са въпрос на вкус и могат да се комбинират всякак !
Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...