Саварини
Необходими продукти:
500г. брашно,
3 яйца,
2 щипки сол,
100мл. олио,
30г. жива мая,
250 мл. топла вода,
50г. захар.
3 яйца,
2 щипки сол,
100мл. олио,
30г. жива мая,
250 мл. топла вода,
50г. захар.
За сиропа:
1 л. вода,
600г. захар,
1 бр. есенция ром или друг аромат по избор.
600г. захар,
1 бр. есенция ром или друг аромат по избор.
За украсяване:
200мл. сладкарска сметана,
стръкчета мента.
стръкчета мента.
Начин на приготвяне:
Маята се оставя да шупне в топлата вода със захарта.
В купа се разбиват с бъркалка яйцата, олиото, солта и брашното, като постепенно се добавя и водата с мая. Не ви е нужен миксер сместа става лека и лепкава лесна за ръчна обработка.
Загрях фурната на 50
градуса с вентилатор за 10 мин. и като достигнаха тези градуси изключх и сложих да втасва на топло купата с тестото ,задължително покрито с кърпа или стреч фолио за да не хване коричка за 1 час докато удвои обема си.
После се разбърква за да спадне тестото и разпределих с по една препълнена супена лъжица във форма за мъфини тъй като не разполагам с такива за саварини, но пак се получиха много добре.
Пекох ги в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор 17 мин. .
Изпекоха се чудесно,но пак зависи от фурната и затова пробвайте с дървен шиш или клечка за зъби дали са изпечени в сърцевината. Ако излезе суха значи са готови.
Оставяме дас е охладят за 3о мин.
После ги обърнах с долната страна нагоре.
После ги обърнах с долната страна нагоре.
Слага се водата в подходящ съд и като заври се добавя захарта и желания аромат.
Оставя се да ври още 5 мин. като се разбърква от време на време.
Сиропа като е горещ саварините трябва да са студени и обратно, иначе стават на тесто.
Залях ги така както са в формичките с черпаче за сос и така си поемат толкова,колкото им е сипано аз сложих по един черпак като за начало и после разпределих останалия сироп между всички гнезда. Те се издуват и попиват като гъба течността.
Украсих с разбита смета и стръкчета мента. Получиха се 24 броя.
Източник:didi-mybook.blogspot.com
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Източник:didi-mybook.blogspot.com
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар