неделя, 4 май 2014 г.

Арабски питки с плънка


                                                             Арабски питки с плънка

Необходими продукти: Арабски питки ,рецептата може да видите тук , 250г. мляно месо (каквото предпочитате аз използвах кайма смес свинско/телешко), 1 глава лук, 1/2 среден морков,2 стръка зелен лук, листенца кориандър, 2 листа зелена салата, 1/2 ч.ч. сварен бял ориз, кимион, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне: Лукът и моркова се нарязват на ситно и се задушават. Прибавя се мляното месо, подправя се. Задушава се докато месото не стане на "трохи" и се отнема от огъня. 
В арабска питка се слага малко от месната смес, ориз  и нарязаните листа от салата ,подправя се на вкус. Прегъва се на 2 и се разрязва на още 2. Гарнира се с листа кориандър и зелен лук нарязан леко по диагонал. Слага се и малко мазнина върху питките.
Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...