понеделник, 19 май 2014 г.

Чеснови пресни картофки с бекон

 Чеснови пресни картофки с бекон




               



Необходими продукти:
Пресни картофи 15 бр. не много дребни,
 15 парчета бекон не много тънко нарязан, (моя накарах да ми го нарежат тънко в магазина и се стопи, така,че не правете моята грешка)
1 клонка розмарин, 
3 скилидки чесън,
 зехтин , 
сол ,черен пипер.

Начин на приготвяне: 

Картофките се измиват и се бланшират в подсолена вряща вода за 10 мин. 
Изваждат се и с кухненска хартия или кърпа леко се подсушават.
В купа се слагат зехтин. подправки и скилидките чесън минати през преса за чесън както и клончето розмарин (по желание).
Слагат се картофите и се омазняват много хубаво в чесновата смес. 
Всяко картофче се взема и се завива с лентичка бекон. Слагат се в тавичка и се заливат с останалата след овалването на картофите смес с подправки. 
Ако е необходимо се слага още зехтин.
Пекох ги 30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. 
Да ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...