понеделник, 19 май 2014 г.

Магданозени бохчи с кълцано месо и заквасена сметана

Магданозени бохчи с кълцано месо и заквасена сметана




За 4 бр. магданозени катми са Ви необходими:
1 малко яйце, 1 ч.ч. топло мляко, 10г. жива мая, щипка захар, щопка сол, 1 ч.ч. непълна брашно, 1/4 малка връзка магданоз.

За плънката: 100г гъби печурки, 3 стръка зелен лук, 300г. кълцано месо по избор, аз използвах свиснко, но може и кайма, сол ако е необходимо, черен и бял пипер, 1 с.л. с връх заквасена сметана, олио за задушаване.


Начин на приготвяне:
В топлото мляко се разтваря маята заедно със захарта. Като шупне се слага в купа,където е разбито яйцето и се разбърква много добре. Прибавя се и брашното на части , за да не се образуват бучки и накрая слагаме магданоза.
В тефлонов тиган за палачинки или друг плосък тиган, а ако разполагате със сач най-добре се слага малко мазнина и се разпределя с черпак от сместа. Като се появят мехурчета на повърхността се обръща.
Оставят се да се охладят.



Плънката приготвяне като загряваме малко мазнина тъй като и от месото ще се отдели , прибавяме нарязания пресен лук и след като се задуши прибавяме месото. Като стане готово се слагат и гъбите. Подправя се на вкус сместа и се добавя сметаната. Оставя се за кратко на слаб огън докато се сгъсти за 2-3 минути.




Охлажда се и се пълнят бохчите като после се завързват перо от зелен лук.
Бързо,лесно и вкусно предястие! Да ви е сладко!






2 коментара:

Анонимен каза...

МНОГО МИ ДОПАДА ТАЗИ РЕЦЕПТА ,ЩЕ Я НАПРАВЯ!

Elena Dimitrova каза...

Пробвайте станаха страхотни, засищат и не изискват кой знае какви продукти. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...