понеделник, 5 май 2014 г.

Пици с фокача блат


                                                   Пици с фокача блат

Необходими продукти за фокачата: 5 ч.ч. брашно,2 ч.л. сол, 2 ч.л. инстантна мая (суха), 6 ч.л. зехтин, 2 ч.ч. вода на стайна температура, 1/4 ч.ч. + 1/2 ч.ч. билков зехтин (овкусен с билки и чесън)

За гарниране на пицата: доматено пюре, кашкавал,гъби,колбас по избор, маслини.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя да почине 30 мин. Оформя се след това на блат и с пръсти се правят вдлъбнатини, поръсват се със сол и билковия зехтин. Аз го направих на гладък блат и тъй като все още не съм си направила такъв  зехтин го полях с обикновен.
Слагат се продуктите и отново леко се полива със зехтин.
Оформя се по желание в случая аз направих и кръгли и продълговати , а за моята принцеса оформих коте :)


Пицата на дъщеря ми :)




Загрява се фурната на максимална температура и се пекат 15-20 минути.



Източник за рецептата за фокача: Pinterest

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...