вторник, 27 май 2014 г.

Маслинови пица-хлебчета




                                            Маслинови пица-хлебчета




Необходими продукти за 2 хлебчета:
1 ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая / 10г. жива мая, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, около 3 ч.ч. брашно, 5-6 черни маслини, 1 ч.л. чубрица.

за гарниране: 1 малка консерва домати или доматено пюре, щипка черен пипер, щипка захар, 1 малко бурканче стерилизирани нарязани печурки, мортадела (това използвах като колбас но може всякакъв друг), настърган кашкавал.


Начин на приготвяне:  Замесва се меко тесто като към него се прибавят наситнените маслини и чубрицата. Става малко тъмно тестото,но пък за сметка на това ухае прекрасно, а на вкус е божестено.
Разпределя се тестото в 2 правоъгълни тавички и се оставя да втаса поне час.
Пекат се хлебчетата в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се опекат се напръскват с вода и се оставят да омекнат допълнително завити в кърпа. Режат се на 2 по дължина.




Доматите се слагат в купа заедно с щипката захар за да убие киселинността им и черния пипер. Разбиват се с пасатор на гладко пюре.
С лъжичка се разпределя върху така получените блатове от хлебчетата и се слагат гъбите,мортаделата и настъргания кашкавал. Поръсва се леко с олио и чубрица , а може и с подправка за пица.
Пеках на функция "грил" на 200 градуса до получаване на златист загар на кашкавала.
Това е! Бързо и вкусно!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...