Курабийки таралежчета
Необходими продукти: 2 ч.ч. захар, 1 кг. брашно или колкото поеме, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, аромат ванилия, 1 ч.ч. олио.
за оформянето на таралежчетата: 100г. тъмен шоколад, 100г. шоколадови пръчици.
Начин на приготвяне: Сгорещява се фурната на 180 градуса.
Замесва се меко тесто и се оформят топчета като в едната страна се правят леко продълговати за муцунките. Пекат се 15-20 мин най-много.
Разтопява се шоколада. Като се поохлядят малко курабийките кръглата им част се потапя в шоколада,а след това в пръчиците.
Оформят се очички и муцунка. Оставят се да се охладят.
В кутия могат да се съхранят до седмица!
Няма коментари:
Публикуване на коментар