сряда, 25 юни 2014 г.

Кьоополу


          Кьоополу



Необходими продукти:


3 малки патладжана, 

7 бр. пиперки,
 месестата част на половин голям домат или на 1 по-малък,
 5-7 с.л. олио, 
сол, 
магданоз, 
1 главичка чесън.



Начин на приготвяне:

Изпичат се патладжаните и пиперките и се задушават да се "подкожат" в подходящ съд с капак или в найлонова торбичка и се обелват.

На пиперките се отстраняват внимателно семките и дръжките, а на патладжаните само дръжките.
Доматът попарвам и обелвам кожата, а след това отстранявам семките и средната част за да не се разводни салатата.
За смилането използвам Нутрибулет и кръстатото острие.


 



Ако и Вие използвате Нутрибулет, препоръчвам да си нарежете на 2-3 предварително скилидките чесън,защото за няколко секунди се накълцват зеленчуците, не ги оставям да станат на пюре за да се усещат все пак и така чесънчето ще се наситни и няма да остане на по-едри парчета. 

Ако обичате по-мазно слагате повече олио съответно и посолявате според Вашия вкус.
Лично аз обичам да сервирам  кьоополуто или върху препечен хляб или върху Пърленка
Това е!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...