Кьоополу
Необходими продукти:
3 малки патладжана,
7 бр. пиперки,
месестата част на половин голям домат или на 1 по-малък,
5-7 с.л. олио,
сол,
магданоз,
1 главичка чесън.
Начин на приготвяне:
Изпичат се патладжаните и пиперките и се задушават да се "подкожат" в подходящ съд с капак или в найлонова торбичка и се обелват.
На пиперките се отстраняват внимателно семките и дръжките, а на патладжаните само дръжките.
Доматът попарвам и обелвам кожата, а след това отстранявам семките и средната част за да не се разводни салатата.
За смилането използвам Нутрибулет и кръстатото острие.
Ако и Вие използвате Нутрибулет, препоръчвам да си нарежете на 2-3 предварително скилидките чесън,защото за няколко секунди се накълцват зеленчуците, не ги оставям да станат на пюре за да се усещат все пак и така чесънчето ще се наситни и няма да остане на по-едри парчета.
Ако обичате по-мазно слагате повече олио съответно и посолявате според Вашия вкус.
За смилането използвам Нутрибулет и кръстатото острие.
Ако и Вие използвате Нутрибулет, препоръчвам да си нарежете на 2-3 предварително скилидките чесън,защото за няколко секунди се накълцват зеленчуците, не ги оставям да станат на пюре за да се усещат все пак и така чесънчето ще се наситни и няма да остане на по-едри парчета.
Ако обичате по-мазно слагате повече олио съответно и посолявате според Вашия вкус.
Лично аз обичам да сервирам кьоополуто или върху препечен хляб или върху Пърленка
Това е!
Добър Апетит!
Това е!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар