Пица на барбекю
Необходими продукти:
1 ч.ч. топла вода,
1 пак. суха мая / 10 г. жива мая,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. захар,
около 500г. брашно.
За гарниране използвах:
крема сирене, кренвирш, пресен пипер нарязан на тънки колелца, кашкавал.
Олио за намазване
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто.
В момента е топло и не му трябва повече от 10 мин. да се отпусне.
Разделих на 7 топки, с големина колкото юмрук и разточих на кръгъл пласт с дебелина не повече от сантиметър.
Оставих още 5 мин.
През това време си нарязах продуктите за гарниране и загряхме барбекюто.
Да поясня само , че моето е обикновено от тези малките преносими с капак.
Също така ако нямате такова може да използвате грил-тиган или електрическа скара.
Намазах ребрата обилно с мазнина и метнах разточеното тесто.
Веднага намазах с мазнина горната част,която предстои да се пече.
Като обърнах веднага намазах с крема сирене (стори ми се неподходящ доматеното пюре като при стандартната пица, а все пак трябва да има основа за продуктите отгоре.
Тя започна да се топи и разпределих колбаса и пипера. Настъргах кашкавала и затворих с капака само да се разтопи.
Стават с един такъв много хубав опушен аромат.
Разбира се вие можете да си ги гарнирате с каквото прецените по ваш вкус.
Отново уточнение ,ако го правите на скара или грил тиган загрявате фурната на максимална температура и слагате получените пици за около половин минута иначе ще станат твърди
Гарнирах отгоре с магданоз за свежест и докато приключа със снимките пиците изчезнаха!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 ч.ч. топла вода,
1 пак. суха мая / 10 г. жива мая,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. захар,
около 500г. брашно.
За гарниране използвах:
крема сирене, кренвирш, пресен пипер нарязан на тънки колелца, кашкавал.
Олио за намазване
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто.
В момента е топло и не му трябва повече от 10 мин. да се отпусне.
Разделих на 7 топки, с големина колкото юмрук и разточих на кръгъл пласт с дебелина не повече от сантиметър.
Оставих още 5 мин.
През това време си нарязах продуктите за гарниране и загряхме барбекюто.
Да поясня само , че моето е обикновено от тези малките преносими с капак.
Също така ако нямате такова може да използвате грил-тиган или електрическа скара.
Намазах ребрата обилно с мазнина и метнах разточеното тесто.
Веднага намазах с мазнина горната част,която предстои да се пече.
Като обърнах веднага намазах с крема сирене (стори ми се неподходящ доматеното пюре като при стандартната пица, а все пак трябва да има основа за продуктите отгоре.
Тя започна да се топи и разпределих колбаса и пипера. Настъргах кашкавала и затворих с капака само да се разтопи.
Стават с един такъв много хубав опушен аромат.
Разбира се вие можете да си ги гарнирате с каквото прецените по ваш вкус.
Отново уточнение ,ако го правите на скара или грил тиган загрявате фурната на максимална температура и слагате получените пици за около половин минута иначе ще станат твърди
Гарнирах отгоре с магданоз за свежест и докато приключа със снимките пиците изчезнаха!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар