вторник, 24 юни 2014 г.

Пица на барбекю


  Пица на барбекю




Необходими продукти:
1 ч.ч. топла вода, 
1 пак. суха мая / 10 г. жива мая,
 1/2 ч.л. сол, 
1/2 ч.л. захар, 
около 500г. брашно.

За гарниране използвах:
крема сирене, кренвирш, пресен пипер нарязан на тънки колелца, кашкавал.

Олио за намазване




Начин на приготвяне: 
Замесва се меко тесто. 
В момента е топло и не му трябва повече от 10 мин. да се отпусне. 
Разделих на 7 топки, с големина колкото юмрук и разточих на кръгъл пласт с дебелина не повече от сантиметър.
 Оставих още 5 мин.
През това време си нарязах продуктите за гарниране и загряхме барбекюто. 
Да поясня само , че моето е обикновено от тези малките преносими с капак.
 Също така ако нямате такова може да използвате грил-тиган или електрическа скара.
Намазах ребрата обилно с мазнина и метнах разточеното тесто.
 Веднага намазах с мазнина горната част,която предстои да се пече. 
Като обърнах веднага намазах с крема сирене (стори ми се неподходящ доматеното пюре като при стандартната пица, а все пак трябва да има основа за продуктите отгоре. 
Тя започна да се топи и разпределих колбаса и пипера. Настъргах кашкавала и затворих с капака само да се разтопи. 
Стават с един такъв много хубав опушен аромат.
Разбира се вие можете да си ги гарнирате с каквото прецените по ваш вкус.
Отново уточнение ,ако го правите на скара или грил тиган загрявате фурната на максимална температура и слагате получените пици за около половин минута иначе ще станат твърди
Гарнирах отгоре с магданоз за свежест и докато приключа със снимките пиците изчезнаха!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...