Здравословни пълнозърнести пърленки
Необходими продукти:
3 ч.ч. пълнозърнесто-многозърнесто брашно,
1 ч.ч. пшенично брашно,
1/2 ч.л. хималайска сол или морска сол,
1 ч.ч. топла вода,
щипка захар,
1 пакетче суха мая за хляб или 10г. жива мая.
за овкусената мазнина:
4-5 скилидки чесън, магданоз,
около 1/2 к.ч. зехтин (все пак в здравословен вариант ги правим), хималайска сол.
!!!ако желаете намажете само с масло
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме мазнината за да се овкуси докато стане тестото като към зехтина прибавим много на ситно нарязаните силидки чесън и магданоз. Подправяме на вкус с хималайската сол.
Замесваме тестото като след това го оставим да почине за 15-20 мин.
Разделяме го на топки колкото юмрук моите стават 7 на брой и разточваме с дебелина не по-малко от сантиметър в до колкото можем кръгла форма.
Загряваме грил-тиган или скара или барбекю каквото имате и с четка омазняваме с овкусената мазнина като се стремим да не попаднат от чесъна и магданоза тъй като изгарят и придават неприятен вкус на пърленката.
Като я сложим на тигана мажем веднага и нея с мазнина , за да не изсъхне като се обърне.
Като я обърнем вече слагаме зехтин с магданоз и чесън. Така ги редим една върху друга и ако не се консумират скоро завиваме с кърпа.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
3 ч.ч. пълнозърнесто-многозърнесто брашно,
1 ч.ч. пшенично брашно,
1/2 ч.л. хималайска сол или морска сол,
1 ч.ч. топла вода,
щипка захар,
1 пакетче суха мая за хляб или 10г. жива мая.
за овкусената мазнина:
4-5 скилидки чесън, магданоз,
около 1/2 к.ч. зехтин (все пак в здравословен вариант ги правим), хималайска сол.
!!!ако желаете намажете само с масло
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме мазнината за да се овкуси докато стане тестото като към зехтина прибавим много на ситно нарязаните силидки чесън и магданоз. Подправяме на вкус с хималайската сол.
Замесваме тестото като след това го оставим да почине за 15-20 мин.
Разделяме го на топки колкото юмрук моите стават 7 на брой и разточваме с дебелина не по-малко от сантиметър в до колкото можем кръгла форма.
Загряваме грил-тиган или скара или барбекю каквото имате и с четка омазняваме с овкусената мазнина като се стремим да не попаднат от чесъна и магданоза тъй като изгарят и придават неприятен вкус на пърленката.
Като я сложим на тигана мажем веднага и нея с мазнина , за да не изсъхне като се обърне.
Като я обърнем вече слагаме зехтин с магданоз и чесън. Така ги редим една върху друга и ако не се консумират скоро завиваме с кърпа.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар