петък, 20 юни 2014 г.

Крем карамел

Крем карамел




Необходими продукти:

1 л.прясно мляко
8 яйца
   1/2 ч.ч захар (за карамела)
1 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия






Начин на приготвяне: 
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.
Добавете прясното мляко и отново разбийте за да се съединят всички продукти.
Сложете ванилия.
В тиган или друг съд направете карамела като внимавате да не го прегорите,защото ще горчи.
Разпределете карамела в купички или чашки, разбира се нужно е те да са огнеупорни.
Изчакайте да се охлади.




Сложете от яйчената смес във всяка чашка , а чашките сложете в тава, в която трябва да налеете студена вода.
Печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за около час или до получаване на хубав загар по повърхността на всяко кремче.
Следете водата в тавичката да не заври и доливайте студена вода или добавяйте лед.
След като е изпечен и готов крем карамела, извадете чашките от тавата и оставете да изстинат, а след това доохладете в хладилник.
Да Ви е сладко!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...