Пилешка крем супа със зеленчуци и заквасена сметана
Необходими продукти:
1 средно пилешко бутче,
3 големи розички броколи,
1 среден морков,
1/4 средна глава целина,
2 средни картофа,
1/4 връзка магданоз,
1 малка кутийка заквасена сметана,
1 яйце за застройка,
сол, черен пипер на вкус,
фиде.
Начин на приготвяне:
Наливате около 2 л. вода в тенджера и слагате бутчето да се свари.
Докато се свари бульонът ще остане около 1.5 л. колкото и ви трябва.
Като е готово бутчето го изваждаме и слагаме всички зеленчуци на едро нарязани да се варят без магданоза , а месото накъсваме на много дребно.
Когато са готови зеленчуците се пасират директно в тенджерката и се добавя месото.
Слага се и фидето.
Подправя се на вкус.
Оставя се да поври на умерен огън още 10-15 мин. като разбъркваме от време на време.
В отделна купичка разбиваме яйцето и заквасената сметана и на тънка струйка малко по малко добавяме от супата.
Целта е да не се пресече застройката.
Накрая изливаме купичката със затройката с част от супата към цялата супа като отново размесваме както със застройката - с бъркане и на тънка струйка.
Поръсваме с на ситно нарязан пресен магданоз.
По желание може да сервирате и с допълнително заквасена сметана и магданоз във всяка купичка.
Да ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 средно пилешко бутче,
3 големи розички броколи,
1 среден морков,
1/4 средна глава целина,
2 средни картофа,
1/4 връзка магданоз,
1 малка кутийка заквасена сметана,
1 яйце за застройка,
сол, черен пипер на вкус,
фиде.
Начин на приготвяне:
Наливате около 2 л. вода в тенджера и слагате бутчето да се свари.
Докато се свари бульонът ще остане около 1.5 л. колкото и ви трябва.
Като е готово бутчето го изваждаме и слагаме всички зеленчуци на едро нарязани да се варят без магданоза , а месото накъсваме на много дребно.
Когато са готови зеленчуците се пасират директно в тенджерката и се добавя месото.
Слага се и фидето.
Подправя се на вкус.
Оставя се да поври на умерен огън още 10-15 мин. като разбъркваме от време на време.
В отделна купичка разбиваме яйцето и заквасената сметана и на тънка струйка малко по малко добавяме от супата.
Целта е да не се пресече застройката.
Накрая изливаме купичката със затройката с част от супата към цялата супа като отново размесваме както със застройката - с бъркане и на тънка струйка.
Поръсваме с на ситно нарязан пресен магданоз.
По желание може да сервирате и с допълнително заквасена сметана и магданоз във всяка купичка.
Да ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар