петък, 6 юни 2014 г.

Тиквичка бюрек


                                                                    Тиквичка бюрек









Необходими продукти: 2 големи тиквички, сол ,олио

                      за плънката: 1 малък домат, 1/2 връзка копър, 200г. сирене, черен пипер, 3 скилидки чесън

                      за соса: 4-5 с.л. с връх гъсто кисело мляко, сол,черен пипер, копър ,3 скилидки чесън.



                    за панировката: галета, брашно, 2 големи яйца/ 4 малки.



Начин на приготвяне: Тиквичките се нарязват по дължина на еднакви по дебелина филийки. Осоляват се и се оставят поне 30 мин. да се отцедят от излишната вода.
На оребрен тиган се слага малко олио нанесено много пестеливо с четка и се пекат тиквичките, като се стремим да запазим цялостта им. Оставят се да се охладят в чиния с кухненска хартия.

                        

Плънката приготвяме като режем домата на кубчета,копъра на дребно, и добавяме натрошеното сирене и с преса за чесън пресоваме скилидките ,ако не разполагате с така наситнявате колкото е възможно повече. Подправяме на вкус и размесваме много добре.

                           

Галетата си я направих като нарязах 4 филии на кубчета и сложих за 10 мин. на функция "грил" просто да се изсушат. След това смелих в кухненския робот заедно с 1/2 връзка магданоз , сол и черен пипер.




            
                                 

Соса правим, като смесваме скилидките чесън отново пресовани с киселото мляко и наситнен копър. Подправяме отново на вкус и леко изстудяваме.
Лента тиквичка вземаме слагаме малко от плънката по дължина и отгоре слагаме друга лента тиквичка като се стремим да са еднакви по размер за да прилепнат плътно една към друга. Притискаме ги леко , овалваме първо в брашно,после в яйце и после в галета. Отвсякъде трябва да се панира за да не останат сухи места и да се слепят хубаво , а плънката така или иначе не изтича.

                            


Пържат се в силно сгорещена мазнина до златисто, а след това се оставят да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия .
Сервира се заедно с леко охладения сос. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...