Чеснови пресни картофки на фурна
Необходими продукти:
Около килограм дребни картофки,
1/2 връзка копър,
2-3 главички млечен чесън,
4-5 с.л. олио,
сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Картофките се измиват и се разрязват на две ако е необходимо.
В чопър сложих копъра и обелените скилидки чесън заедно със щипка сол и накълцах на възможно най-дребно.
Картофките разположих в тава , голяма колкото да са на един ред ,а не един върху друг заедно с олиото и копъра и чесъна.
Подправих и разбърках много добре.
Затворих плътно с алуминиево фолио за да се задушат.
В предварително загрята на 200 градуса фурна задушавах около 50 мин. , след това махнах фолиото и намалих фурната на 170 градуса за още 50 мин. като разбърках веднъж да за се получи коричка отвсякъде.
!!! Да поясня само, че тези картофки бяха средни и бяха доста твърдички, затова толкова ги пекох, ако обаче вашите са наистина пресни и дребнички 35 мин. под фолио и още 30-тина да се запекат ще са достатъчни, но все пак преценете като пробвате с шишче или вилица за твърдостта им!
Бавничко се приготвят,но ще се уверите , че си заслужава чакането.
Стават с коричка отвън и пухкави отвътре.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
Около килограм дребни картофки,
1/2 връзка копър,
2-3 главички млечен чесън,
4-5 с.л. олио,
сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Картофките се измиват и се разрязват на две ако е необходимо.
В чопър сложих копъра и обелените скилидки чесън заедно със щипка сол и накълцах на възможно най-дребно.
Картофките разположих в тава , голяма колкото да са на един ред ,а не един върху друг заедно с олиото и копъра и чесъна.
Подправих и разбърках много добре.
Затворих плътно с алуминиево фолио за да се задушат.
В предварително загрята на 200 градуса фурна задушавах около 50 мин. , след това махнах фолиото и намалих фурната на 170 градуса за още 50 мин. като разбърках веднъж да за се получи коричка отвсякъде.
!!! Да поясня само, че тези картофки бяха средни и бяха доста твърдички, затова толкова ги пекох, ако обаче вашите са наистина пресни и дребнички 35 мин. под фолио и още 30-тина да се запекат ще са достатъчни, но все пак преценете като пробвате с шишче или вилица за твърдостта им!
Бавничко се приготвят,но ще се уверите , че си заслужава чакането.
Стават с коричка отвън и пухкави отвътре.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар