Пиперки бюрек с доматено-чеснов сос
Необходими продукти:
Пипер, трябва да е по-дебел за да запази целостта си, галета/брашно
за плънката:
1 -2 яйца,
300 г. сирене ,
магданоз
за соса:
3 големи домата ползвах,
2 главички млечен чесън,
сол, пипер,
магданоз, щипка захар,
2-3 с.л. брашно.
За паниране:
1-2 яйца в зависимост колко пиперки ще панирате
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пиперките се изпичат и се слагат в тенджерка да се задушат за да се обелят по-лесно.
Като се обелят се цепват леко по дължина като внимаваме да не се разкъсат..
Изрязва се дръжката и семките се почистват внимателно.
Разбира се няма да Ви се случи нищо ако някоя остане и си я хапнете.
Не препоръчвам да ги измиете тъй като се отнема от опушения аромат и вкус ,който прави пиперките още по-вкусни.
Изрязва се дръжката и семките се почистват внимателно.
Разбира се няма да Ви се случи нищо ако някоя остане и си я хапнете.
Не препоръчвам да ги измиете тъй като се отнема от опушения аромат и вкус ,който прави пиперките още по-вкусни.
В купичка се разбива яйцето със сиренето.
Разстилат се и в средата по дължина се слага от плънката.
Внимателно загръщате така,че максимално да се затвори и да не изтече пълнежа.
Сега ще се поизцапате малко,защото първо внимателно се потапят в брашно,а след това в галета и се пържат в сгорещена на умерена температура мазнина.
Разстилат се и в средата по дължина се слага от плънката.
Внимателно загръщате така,че максимално да се затвори и да не изтече пълнежа.
Внимавайте да не ги изгорите,защото се приготвят много бързо.
Използвам тигана с каменно покритие от серията Стоун Ледженд ,и понеже сгорещява много бързо внимавайте да не изгорите пиперките.
От 9 степени пържих на 5 , а и самият тиган Стоун Ледженд няма нужда от много мазнина , в която да се готвят продуктите ,затова и го препоръчвам особено за пържене и сотиране.
Отцедете излишната мазнина като веднага щом ги извадите от тигана ги поставите върху пласт хартия или салфетка.
Използвам тигана с каменно покритие от серията Стоун Ледженд ,и понеже сгорещява много бързо внимавайте да не изгорите пиперките.
От 9 степени пържих на 5 , а и самият тиган Стоун Ледженд няма нужда от много мазнина , в която да се готвят продуктите ,затова и го препоръчвам особено за пържене и сотиране.
Отцедете излишната мазнина като веднага щом ги извадите от тигана ги поставите върху пласт хартия или салфетка.
Соса се прави като пасираме доматите, обелените скилидки чесън и магданоза на гладка смес.
Подправяме като слагаме и захар ( на 400г. домати е 5 г. захарта) и слагаме в дълбок тиган с малко олио .
Оставяме да изври водата от доматите и след това сгъстяваме с брашно.
От него се получава и гладкостта на соса.
Оставяме да покъкри на бавен огън 10-15 мин. и сервираме с пиперките.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар