Пиле с пухкав ориз на фурна
Необходими продукти:
2 големи пилешки бутчета,
3 стръка зелен лук / 1 кромид лук ,
1/3 ч.ч. олио, 2 ч.ч. ориз,
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Бутчетата се сваряват в около 1.5 л. вода и се разделят на порции (ако са големи каквито бяха моите).
Олиото се сипва в дълбок тиган или тенджерка и се запържва нарязания на ситно зелен лук.
Като се задуши леко се прибавя ориза.
Тайната на хубавия ориз,този,който се дели на зрънца е първо в качествения ориз аз ползвам този ....
второто е в доброто му омазняване , третото е в пилешкия бульон,който допълнително е омазнен от пилешките бутчета по-точно от тяхната кожа, затова и използвам само бутчета за приготвянето на пиле с ориз на фурна или само на ориз като си замръзявам бульон в пластмасови бутилки.
Бъркате ориза до като се омазни всяко зрънце и тогава се слага от бульона.
По рецепти се слага ориз-течност 3:1 , аз обаче слагам 4: 1 + допълнителна чаша бульон за цялото количество ориз, като го слагам когато го сложа да се пече във фурната.
Не мислете, че става мазен , скорбялата поема мазнината и по-този начин на изсъхва ориза, а остава влажен и пръхкав.
Долива се бульон докато не стане почти готов ориза, чак след това го разпределям в тавичка, подправям го слагам пилето и заливам с допълнителната чаша бульон.
Разклащам тавата да се разпредели течността и слагам в предварително загрята фурна на 180 градуса с печене отгоре и отдолу БЕЗ ВЕНТИЛАТОР.
Това е и последната ми тайна.
Вентилатора допълнително изсъшава въздуха тъй като циркулита и повърхността става на кора.
Пека около 40 мин. или до леко зачервяване на пилето. Това е!
Надявам се да са ви били полезни моите съвети за хубав ориз!
Да ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
2 големи пилешки бутчета,
3 стръка зелен лук / 1 кромид лук ,
1/3 ч.ч. олио, 2 ч.ч. ориз,
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Бутчетата се сваряват в около 1.5 л. вода и се разделят на порции (ако са големи каквито бяха моите).
Олиото се сипва в дълбок тиган или тенджерка и се запържва нарязания на ситно зелен лук.
Като се задуши леко се прибавя ориза.
Тайната на хубавия ориз,този,който се дели на зрънца е първо в качествения ориз аз ползвам този ....
второто е в доброто му омазняване , третото е в пилешкия бульон,който допълнително е омазнен от пилешките бутчета по-точно от тяхната кожа, затова и използвам само бутчета за приготвянето на пиле с ориз на фурна или само на ориз като си замръзявам бульон в пластмасови бутилки.
Бъркате ориза до като се омазни всяко зрънце и тогава се слага от бульона.
По рецепти се слага ориз-течност 3:1 , аз обаче слагам 4: 1 + допълнителна чаша бульон за цялото количество ориз, като го слагам когато го сложа да се пече във фурната.
Не мислете, че става мазен , скорбялата поема мазнината и по-този начин на изсъхва ориза, а остава влажен и пръхкав.
Долива се бульон докато не стане почти готов ориза, чак след това го разпределям в тавичка, подправям го слагам пилето и заливам с допълнителната чаша бульон.
Разклащам тавата да се разпредели течността и слагам в предварително загрята фурна на 180 градуса с печене отгоре и отдолу БЕЗ ВЕНТИЛАТОР.
Това е и последната ми тайна.
Вентилатора допълнително изсъшава въздуха тъй като циркулита и повърхността става на кора.
Пека около 40 мин. или до леко зачервяване на пилето. Това е!
Надявам се да са ви били полезни моите съвети за хубав ориз!
Да ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Ориз 1, теност 4, т.е. 1:4, нали? а не 4:1
Публикуване на коментар