неделя, 1 юни 2014 г.

Салата от печени зеленчуци


                                                    Салата от печени зеленчуци

Необходими продукти: Пресен пипер, зелен лук, тиквички може и моркови на лентички да добавите, сол, черен пипер, зехтин или олио, соев сос.

За дресинга: 1/2 к.ч. олио или зехтин, 3 скилидки пресен чесън, 1/2 връзка копър, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Зеленият лук се разрязва на 2 по дължина, тиквичките на кръгчета, а пиперките на едри парчета.
С четка се намазнява грил тиган или скара и се пече лука като се стремите да запазите цялостта за да е по-красива салатата и преди да се обърне от другата страна отново се намаслява с четката. Тиквичките също се пекат , а пиперките се слагат в тигана заедно с мазнина и се поливат със соев сос. Пекат се при непрекъснато бъркане.
Всички зеленчуци се  слагат в подходяща чиния.
Дресингът се прави като в чопър или на ръка много на ситно се режат зелените подправки и чесъна. Добавят се към мазнината и се подправят със сухите подправки. Непосредствено преди сервиране се поливат зеленчуците с дресинга.





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...