Необходими продукти:
1 голямо пилешко бутче,
1,5 с.л. червен пипер,
3 с.л. брашно,
3-4 скилидки чесън
щипка чубрица,
сол,
черен пипер на вкус,
олио за запържване.
Начин на приготвяне:
Бутчето сваряваме в 1,5л. вода на умерен огън.
Като е готово го обезкостяваме и накъсваме на много дребно.
В тенджерка или в друг подходящ съд се слага мазнина, в която запържваме ситно нарязаните скилидки чесън за около 10 сек, колкото да се овкуси мазнината.
Сложете пилешкото месо и веднага след това брашното.
Разбъркайте енергично и след минутка започнете да добавяте от бульона.
Имайте предвид , че ако е леко течно то като поизстине ще се сгъсти сместа, затова си преценете на око колко брашно да добавите според това с колко бульон разполагате.
Прибавете червения пипер и разбъркайте.
Оставяте да покъкри на умерен огън за още 15 минути като периодично бъркате
Подправяте с чубрица, сол и черен пипер на вкус.
Това е !
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар